søndag den 7. oktober 2012

MAD - Fuldkornsboller- DIY- opskrift- bag selv -langtids hævning

Forleden bagte jeg disse dejlige boller på arbejde, og børnene elskede dem. Men husk at jeg lader dejen hæve natten over.


Opskriften er :

  • 125 g 5-kornsblanding
  • 3½ dl vand
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • ½ dl olie
  • 500 g mel
  • lidt havregryn
Gæren opløses i vand + mælk og røres med en ske i en stor skål. Sukker tilsættes og rør. Derefter tilsættes resten af ingredienserne og rør dejen sammen. Dejen må gerne være blød og kan ikke formes til en bolle. Dejen sættes til hævning natten over i køleskabet, men pas på at den ikke hæver over, så jeg binder låget fast med et viskestykke. 

Næste dag formes bollerne med en stor ske og sættes på en bageplade. Som I kan se, er min dej meget blød


Bollerne bages midt i ovnen på 200 grader i 12-14 min

                                                                 xoxo Miss S

Ingen kommentarer:

Send en kommentar